Wie zijn we? 

Wij zijn Verwonderd, de Vlaamse vereniging ter preventie van zelfverwonding. Wij ijveren naar een realistische beeldvorming hierover. Het grootste deel van onze leden zijn ooit zelf al in aanraking gekomen met zelfverwonding, maar wij kunnen ook rekenen op hulpverleners en omstaanders. Wij willen deze problematiek kenbaar maken in Vlaanderen, en mensen inlichten over hoe ze met de zelfverwonding kunnen omgaan en welke functie(s) zelfverwonding heeft.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Heb je vragen over het onderwerp? Heb je nood aan een gesprek met een lotgenoot? Wil je graag meer informatie bekomen over zelfverwonding? Ben je een omstaander en weet je niet hoe je moet omgaan met degene die zichzelf verwondt? Kortom, alles wat te maken heeft met dit thema kan aan bod komen. Je kan ons bereiken via ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het contactformulier op deze website.
Indien je nood hebt aan een babbel hebben wij een buddysysteem, bereikbaar via e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wanneer je onze buddy een e-mail stuurt kan je antwoord verwachten binnen de 5 werkdagen. Indien je je in een crisissituatie bevindt kan je beter contact opnemen met de Zelfmoordlijn (1813) of Tele-Onthaal (106).

Inloopmoment

Vanaf maandag 10 december organiseren we een inloopmoment op elke tweede maandag van de maand tussen 15u en 17u. Dit gaat door in de Tenderstraat 14 te Gent.  

Wie? Iedereen die een vraag heeft over zelfverwonding of Verwonderd is welkom!

Wanneer? 10 december van 15u tot 17u en elke tweede maandag van de maand.


De Warmste Week

Warmathon

WarmathonLowDef
 
Enkele leden van Verwonderd zullen deelnemen aan de Warmathon t.v.v. onze vzw!
Wie graag met ons wil lopen of wandelen, is meer dan welkom! Hoe meer zielen hoe meer vreugd 

De opbrengst zal gebruikt worden voor de verdere opbouw van onze vzw zodat meer projecten gerealiseerd kunnen worden!

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE WARMATHON!
 

Poëzie ten voordele van Verwonderd vzw

Poëzie ten voordele van Verwonderd

 

In het kader van de Warmste Week organiseert Julie Beirens een actie ten voordele van Verwonderd vzw. 

In de ban zijnde van poëzie maakte zij drie postkaarten met elk één van haar gedichten op. Dit omdat zij de preventie van, en belangenbehartiging rond zelfverwonding wil ondersteunen.

Het is een thema dat ons en onze omgeving persoonlijk erg aanbelangt. En wij zijn niet alleen, maar liefst 17 procent van de jongeren geeft aan zich voor de leeftijd van 18 jaar minstens éénmaal verwond te hebben. Het is dus een onderwerp waarmee vele mensen van alle leeftijden te maken krijgen.

De poëzie-postkaarten kosten 6 euro voor een setje van drie. Je kan ze afhalen in Torhout, of ontvangen met de post.

Voor bestelling: mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze actie loopt tot 24 december. Wij hopen in ieder geval op uw steun.

BESTEL NU!