Hersenspinsels #2

Geschreven door

“Fall down seven times, stand up eight”

Ik kom meer en meer mensen tegen die zichzelf verwonden/verwond hebben die zo ontzettend hard struggelen met het aspect “verzorging”.

Ik geef toe, ik ben ook wel zo. Ik heb het jaren alleen verzorgd. De hulp niet durven vragen, en de aangeboden hulp niet durven/willen aannemen. Bij mij spookte vooral de aspecten verdienen en lastig vallen door mijn hoofd. Ik was (en vaak nog) ervan overtuigd dat ik geen hulp verdien. Dat ik alleen maar mensen lastig val en dat ze wel betere dingen te doen hebben.

Nu, door de jaren heen heb ik wel leren inzien dat dit mijn hoofd is. En dat mijn gedachten niet altijd stroken met de realiteit. Maar hoe maak je dan uit wanneer het juist is en wanneer niet?
Het is een alledaags gevecht, maar ik wil jullie wel iets meegeven.

Ieder van jullie verdient verzorging. Ieder van jullie heeft recht op correcte hulp. Je valt mensen niet lastig met het vragen om hulp. Je bent het wél waard. Meer dan je ooit zal beseffen.

Ik heb heel veel geld uitgegeven aan mijn automutilatie. Ik durfde de stap naar hulp niet zetten, want ik had alles “onder controle”. Niets van waar. Als ik geweten had wat ik nu weet, had ik wel op tijd hulp gevraagd. Had ik misschien wel op tijd aan de alarmbel durven trekken, had ik veel miserie kunnen voorkomen. Wat als…?

Vandaag probeer ik te vechten. Vandaag probeer ik hulp te vragen. En ookal heb ik soms momenten dat het me niet lukt, “the sun will rise and I will try again”. Proberen is genoeg. Dat is iets waar ik echt van overtuigd ben! Ik ben trots op iedereen die elke dag opnieuw de innerlijke pijn trotseert. En heb je eens een dag dat het niet lukt? Dat geeft niet. We leven met vallen en opstaan. Het is normaal om eens te vallen. Maar weet dat er genoeg mensen zijn die je een hand willen toereiken.  En dat er niets mis is met hulp toelaten én vragen.

Ik geloof in je!

Kus

Margot

Meer in deze categorie: « Hersenspinsels #1 Hersenspinsels #3 »

Ook jij kan ons je herstelverhaal of blog doorsturen op info@verwonderd.be.