Verlang ik nu écht naar een opname?

Geschreven door

Soms verlang ik naar een opname maar ik schaam me daar best voor. Dus vroeger onderdrukte ik die gedachte en geraakte ik in de knoei met mezelf. Tot mijn therapeut me erop wees of ik wel echt verlangde naar een opname of was het iets anders waar ik nood aan had dat ik linkte aan een opname? Dat heeft mij aan het denken gezet.

Soms verlang ik naar een opname om te kunnen ontsnappen aan de verantwoordelijkheden (werk, school, huishouden, enz.) Eventjes niet moeten… Meestal heb ik dat gevoel als ik overprikkeld ben. Dan is het belangrijk dat ik voor mezelf zorg, dat ik voldoende me-time en ontspanning inlas tijdens de dag.
In een opname hoef je ook niet ‘een masker’ op te zetten, kan je je slecht voelen en je even laten gaan. Maar waarom zou dat ook niet mogen daarbuiten? Waarom zou je niet mogen zeggen: “Vandaag even niet. Ik voel mij niet goed.” Wat zou er gebeuren als je op je werk/school eens niet 110% presteert? Als ze er dan toch iets van zeggen, vertel dan gewoon dat je een baaldag hebt.
Soms denk ik ook dat ik in een opname rust, geborgenheid en veiligheid zal vinden omdat ik dat gevoel daar ooit gehad heb. Maar dan ben ik een opname aan het idealiseren. Er is niet altijd rust, geborgenheid en veiligheid tijdens een opname, dat is slechts een momentopname. En is het niet belangrijk om die gevoelen ook te kunnen ervaren in de thuissituatie en uit te zoeken hoe dat kan voor jou?

Het is dus niet abnormaal dat ik soms verlang naar een opname, het is ook niet iets waarvoor ik me hoef te schamen en te onderdrukken. Daarentegen moet ik leren luisteren naar mijn lichaam waar ik op dat moment behoefte aan heb en uitzoeken wat ik in de thuissituatie nodig heb om aan die nood te voldoen. Dit is echter een leerproces dat met vallen en opstaan zal verlopen. Wees niet te streng voor jezelf als het niet meteen lukt.

Herkennen jullie je in dit verhaal?

Liefs,

AnimalLover

Meer in deze categorie: « Zal ik ooit

Ook jij kan ons je herstelverhaal of blog doorsturen op info@verwonderd.be.