Er zijn zoveel verschillende soorten beestjes dat jij ze waarschijnlijk echt niet allemaal kent. De één is een iets grotere fan van dieren, terwijl de ander er doodsbang voor is. Zo kan dit natuurlijk ook verschillen per mens en per dier. Veel mensen zijn vaak bang voor insecten. Kleine beesten die krioelen over de grond is vaak niet is waar je vrolijk naar zit te kijken. Dat deze beesten aanwezig zijn is tot daar aan toe, maar het wordt pas echt een probleem als de beesten ook schade aanrichten. Beesten waar je echt problemen mee kunt krijgen zijn emelten. Emelten zijn larven van de weidelangpootmug en van de koollangpootmug. Deze beesten leven vooral in de bodem en lijken dus in eerste instantie niet erg gevaarlijk, maar vergis je hierin niet! De emelten komen voornamelijk voor op gescheurd grasland. Wat het grote nadeel is aan emelten is dat deze kunnen zorgen voor grote schade. De beesten kunnen voor super veel schade zorgen en daarom is het zo belangrijk om een plaag te voorkomen. Alleen voorkom je nou een plaag en wat kun je hiervan verwachten?

Hoe pak je dit aan?

Het is sterk aan te raden om eerst goed onderzoek te doen, zodat je weet wat je aan het doen bent. Het zou zonde zijn als je de verkeerde maatregelen neemt en het hierdoor alleen maar erger maakt. Ga dus op zoek naar informatie door zelf dit op te zoeken of vraag een expert om hulp. Nu is het natuurlijk ook nog de vraag wanneer je nou met emelten te maken hebt. Hoe herken je deze beesten nou? Je kunt emelten herkennen aan een eerst witte, maar later donkere kleur. Door de kleur kan het soms nog lastig zijn om de emelten te spotten, maar aan de grote ligt het niet. Een emelt is vaak tussen de 2 en 5 centimeter. Deze beesten richten de meeste schade aan van de maanden maart tot mei. Let gedurende deze periode dus extra goed op in jouw tuin. 

Emelten bestrijden

Als je eenmaal emelten hebt gespot dan heb je geen tijd om in paniek te raken. Je moet snel handelen en de emelten bestrijden. Je wilt de emelten zo snel mogelijk weg hebben, zodat deze zo min mogelijk schade aan kunnen richten. Aaltjes tegen emelten is een goede aanpak en ook de meest effectieve. Je moet echt zo snel mogelijk aan de slag gaan met het bestrijden, omdat het na een tijdje gewoon te laat is en dan is het bijna niet meer te bestrijden. Het bestrijden kan het best plaatsvinden in de maand september of oktober.

Je kan misschien ook genieten van: